Een dag bij Ellen

Dagindeling


07:00-09:00 dan komen de meeste kindjes. Sommige kindjes ontbijten hier, zeker als ze al vroeg komen. Maar er zijn ook kindjes die pas rond 10.00u komen.

09:30 de kindjes die er al zijn krijgen rond 9.30u te drinken en een koekje of stuk eierkoek. Sommige baby’s krijgen hun fruithapje (bij de baby’s volg ik het schema van de ouders).

10:15 als het goed weer is gaan we lekker naar buiten. Wandelen in het stadspark of bolwerk, of langs de skatebaan.

11:15 wanneer we terugkomen kunnen ze even zelf spelen, buiten of binnen.

11:30 tijd om de speelkamer op te ruimen, zodat we weer veilig kunnen lopen. Handen wassen en dan is het tijd voor de boterham en drinken (water/melk/sap, wat de ouders willen).

12:00 een rondje luiers verschonen en met behulp van de wc-trainer naar de wc, al is het maar om te oefenen.

12:15-12:30 de kleinere kindjes gaan naar bed. De grotere kindjes kunnen dan eerst even rustig een half uurtje tv kijken en daarna bijvoorbeeld lezen.
Het is ook voor hen even rust.

14:15-14:30 de meeste kindjes zijn intussen wel wakker. Ze worden uit bed gehaald en verschoond indien nodig en aangekleed.

14:45-15:00 het is fruittijd, wat de kinderen altijd gezellig vinden. Samen een appeltje schillen of een lekker mandarijntje, druiven of aardbeien eten.
Plus een ontbijtkoek of eierkoek voor de echte trek en weer wat drinken. Ze drinken natuurlijk ook tussendoor, maar dit zijn de vaste momenten.

Vanaf 15:00 vaak worden de kinderen op flexibele tijden opgehaald, waardoor het soms niet mogelijk is om nog een keer naar buiten te gaan of naar de grote speeltuin. We spelen dan binnen of buiten, afhankelijk van het weer, of we tekenen/kleien binnen. Ook lezen is favoriet bij heel veel kindjes.

16:30 alle spulletjes worden verzameld van iedereen, dan beginnen we met gezamenlijk opruimen in de tuin/binnen. Dan stofzuigen alvast (ja ook de kleintjes hebben hun eigen stofzuigertjes en veger en blikje...) want ze willen altijd met alles meehelpen. Ik hoor dan ook van ouders ‘deden ze dat thuis ook maar’ haha.

En soms doen we natuurlijk ook extra leuke dingen zoals naar de kinderboerderij, met de trein even heen en weer, naar Groenrijk, naar het strand of het bos of naar de speeltuin hier in de straat.

Kijk gerust eens op mijn Facebook pagina. Hierop plaats ik regelmatig foto's. Hierdoor krijgt u een goed beeld van onze dagbesteding.